Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

10 модни тенденции за есен-зима 2021-2022

05/10/2021

Тази година даде на планетата малко по-голяма сигурност от миналата. Това веднага се отрази в решението на дизайнерите да превърнат модните подиуми в източник на емоционално вдъхновение, което е коренно различно от тенденцията през из миналата година, когато модните къщи прогнозираха живот по пижами и анцузи по целия свят.

През първия месец на есента е време за горещо какао, греяно вино, седнали на терасата, увити в одеяло, в очакване на късното лято и наслаждавайки се на все още топлото време, което непрекъснато се редува с продължителни дъждове и облачно небе. Това е и времето на пожълтелите листа, тяхната невероятна и несравнима миризма, а също и повод да актуализирате гардероба си, за да запълните сивите есенни дни с ярки цветове и положителни емоции.

Основното правило на новия сезон е комфорт и красота. Напълно възможно е да го създадете, следвайки модната тенденция.

През есента на 2021г. виждаме завръщането на плисирани поли, изобилие от воали, както и плетени артикули в ярки цветове, включително "жилетките на баба“. Ясно наблюдаваме умората от „домашния“ стил на облекло и неутралните цветове, които бяха заменени от понякога наистина ексцентрични модни решения. Сред най-модерните решения на сезона е малка черна рокля, която никога не излиза от мода, но не е в списъка с ключови тенденции на сезона от много години.

На фона на ясно възраждане на модния подиум, има постоянна тенденция през последните години към функционалност, съзнателно потребление и желание за създаване на дрехи за повече от един сезон. Креативните директори на модни къщи се фокусират върху решения, които хармонично допълват дрехите от предишни сезони. Тази тенденция се отнася за всички аспекти на модата - от силуети до цветови нюанси. Дори функционалността, която обикновено се свързва със скука и рутина, ще ни изненада този сезон.

 

Какво диктува модата през есен-зима 2021/2022г.

есен-зима 2021-2022

 

  1. Дамско облекло с висока талия 

Талията винаги е била и остава един от най-атрактивните елементи на женската фигура, на която дизайнерите на облекло обръщат специално внимание. Решено е да се подчертае талията през сезон есен-зима 2021/2022, като се премести на ниво, малко по-високо от обичайното. Използването на такава проста техника при шиене на дамски гардероб също ви позволява да създадете ефекта на леко увеличаване на гърдите и да направите фигурата си по-изискана и привлекателна.

* Ако носите червена пола с висока талия, можете да станете център на внимание на другите. Препоръчително е да изберете горната част според случая. За бизнес среща е подходяща плътно прилепнала блуза. Ако има тържествено събитие - ефектна кадифена блуза.

* Панталоните с висока талия са универсално решение, което може да се комбинира както с модерен отворен връх, така и с голям пуловер от груба плетка.

 

  1. Бухнали ръкави

Мода 2021/2022 предлага разнообразие от възможности за създаване на привлекателен външен вид, включително при горни елементи на дамския гардероб с „надути“ ръкави - всякакви рокли, блузи, ризи, пуловери и пр. С увереност можем да кажем, че тази тенденция е един вид новост, но тясно е свързана с извънгабаритни модели, които са на върха на популярността от няколко години. Лекотата, ефирността и свободата на движение са ключовите моменти от света на модата за есен-зима 2021/2022.

* Акцентът върху горната част на женското тяло е тенденцията на настоящия сезон. Ръцете са това, което можете да направите център на внимание. Обемна рокля с колан и бухнали ръкави е нещо, което ще ви помогне да създадете модерен външен вид.

* Есенно-зимната мода диктува нови условия и затова ви е необходим пуловер от груба плетка с бухнали  ръкави. В същото време създаването на стилни визии с него няма да бъде трудно. Според известни модни блогъри долната част може да бъде всичко - пола, къси панталони, клинове или панталони с широки крачоли. Всяка жена избира по свое усмотрение.

 

  1. Носенето на кожени панталони

Кожените панталони са задължителни за дамския гардероб през есента и зимата на 2021/2022. В този случай стилът не е от основно значение. Актуалната визия може да бъде създадена както от гамаши от еко кожа, които пасват на женската фигура, така и с помощта на кожени панталони с права или дори свободна кройка. Що се отнася до цветовете, включете въображението си и не се страхувайте да експериментирате - изборът е червен, бежов, каки.

* Кожени черни панталони с висока талия, извънгабаритен пуловер и елегантни боти до глезена с устойчиви токчета са избор за всички случаи. Едно момиче може да се облича така за среща с приятели и за ходене на работа. Модно, практично и топло!

* Комплект кожени артикули - бежови панталони и червена риза - ще ви помогнат да сте в крак с модата. Доста смела комбинация , която всяка уверена жена може да си позволи. 

 

  1. Полата-молив е топ тенденция

Какво може да бъде по-красиво от ефектна женска фигура, облечена в прилепнала рокля или пола точно под коляното? Възхищението от формата на красива жена подтиква дизайнерите на облекла да подчертаят контурите на ханша и талията, демонстрирайки красотата на създадените от природата линии. Пола-молив във всеки дизайн - като отделен елемент от женския гардероб или елемент на рокля е нещо, което ви позволява да създадете образ, който е на мода.

* Бледо розова пола-молив и светъл сатенен връх ще ви помогнат да създадете модерен облик на изискано момиче. През есента и зимата такава визия е доста подходяща за работа. Основното е да допълните женския комплект с топли връхни дрехи под формата на съкратено яке или удължена жилетка.

* За екстравагантност стилистите предлагат да се спрете на кожена пола-молив. Можете да допълвате комплекта с високи токчета и изрязано палто, което допълнително ще подчертае талията.

 

  1. Модерни костюми от кашмир

Топлина и комфорт присъстват и в модните колекции на почти всички дизайнери. В същото време стилът може да бъде както ежедневен - за събирания с приятели, така и спортен - за разходка в есенен парк или джогинг през зимата.

* Удобни, ефективни и най-важното - топли. Ако го комбинирате с красиви маратонки и пухено яке, можете спокойно да бягате на стадиона или градския парк, при условие че времето е ясно.

* Ако трябва да се облечете за приятелско парти през есента или зимата, тогава експертите в света на модата ви съветват да изберете уютен и в същото време стилен костюм от кашмир, състоящ се от широки панталони и джъмпер с яка. 

Разбира се, няма да отидете на делова среща в костюм от кашмир, за бизнес дами има и други опции за облекло, които съответстват на модата.

 

  1. Костюми в мъжки стил

Този сезон не беше без подаръци за силните, независими жени, които се стремят да докажат на целия свят, че сега са наравно с мъжете не само в бизнеса, но и в модата. Мъжките костюми, които са актуални през есента и зимата, в зависимост от избраните аксесоари, ще помогнат за създаването на не само брутални, но и женствени образи. Всяко момиче има право да реши колко иска да изрази своята позиция. Ако съставите модерен комплект, който ще бъде в мъжки стил - тогава това ще се превърне във фин намек. 

* Такива елементи от гардероба като токчета и деликатна риза, леко надничащи изпод сакото, спомагат за постигането на този ефект.

* Моден мъжки костюм може да комбинирате с шапка, която е взаимствана от мъжкия гардероб. 

Естествено, ако говорим за студена есен или зима с тежки студове, тогава за да излезем навън, обувките и мокасините трябва да бъдат заменени с топли обувки, които съответстват на образа. 

 

  1. Дизайнерите предлагат дрехи в клетка

Това не е дизайн, който ограничава свободата, а просто печат. Карето по-скоро не е модна тенденция, а е класика. Но за да не се повтарят от година на година, модните дизайнери просто променят цветовата схема. Що се отнася до сезон есен-зима, тенденцията е да се носят дамски карирани дрехи в сиви и кафяви тонове. В същото време е допустимо да се правят комплекти от неща в клетка по два начина: соло и в дует.

* Карирана пола в бежови тонове, елегантен сатенен връх от чаена риза са тоалет за бизнес дама, която е в крак с модните тенденции есен / зима. Горната част на комплекта може да изберете както желаете. За преговори с бизнес партньори стилистите препоръчват да изберете обикновено яке в същата цветова гама като полата. Ако говорим за работни дни в офиса, тогава можете да носите ефектна жилетка.

* Каре дует - панталон и яке. Доста смело, но актуално решение за сезон есен-зима. Да, модните тенденции позволяват, като замените строгите токчета със стилни кецове или дори ботуши с груба подметка, да отидете на пазар с приятелка или на среща с любимия. Модно, оригинално и най-важното - удобно!

 

  1. Модерен етнически стил

Елегантното и женствено облекло в етнически стил не напуска подиумите на европейските модни ревюта в продължение на много сезони и е особено обичано от изтъкнати дизайнери от Италия. Причината за това са предимствата на тази популярна тенденция в света на висшата мода. Тя е в практичността на стила, удобството на свободната кройка, богата цветова палитра, разнообразен асортимент от декоративни елементи. Всичко, което може да се хареса на свободолюбивата жена, е събрано в едно. 

* Актуално е облекло с етнически мотиви - удължена дамска жилетка с орнамент, оригинални обувки, шапка, чанта с ресни. Основното е, че всеки отделен елемент от гардероба хармонично се вписва в цялостния образ. 

* Стилът е ярък пример за успешна комбинация от различни облекла. Рокля и дамска чанта, изработени в етнически стил, съжителстват перфектно с кецове, които по право се считат за едни от най-популярните модели обувки за съвременната жена, както и с шал и шапка, които са по-скоро класика. 

 

  1. Цветните щампи ще ви помогнат да изглеждате модерно

Такава необичайна тенденция в света на дамското облекло за студения сезон ще добави цвят към сивото ежедневие на есента и зимата, а също така ще се превърне в чудесно напомняне за летните дни. Но не бива да се увличате с мислите за слънцето - топлите връхни дрехи върху модели от тъкани с флорален принт са задължителни! 

Лека къса рокля с флорален принт е чудесно решение за среща с любимия човек в уютен ресторант. При топло време елегантните рокли ще помогнат да се допълни модерния  женствен вид. Ако говорим за късна есен или зима, тогава предпочитание трябва да се даде на ботушите с висок ток. Основното нещо е да изберете добре цвета.

Миди рокля с три четвърти ръкави - дамско облекло за всички поводи. Облечени по  този начин през есента и зимата на 2021/2022 г. можете да отидете на работа или на специално събитие. 

 

  1. Веригите като стилен аксесоар за жени

За тези, които обичат нещо различно стилистите имат страхотен подарък - вериги.  Големи и малки, дълги и къси, те са основна украса или неразделна част от женското облекло. Полетът на фантазията сега не е ограничен. Основното нещо е да не прекалявате. 

Украса на врата, гривни на двете ръце и колан - и всичко това под формата на вериги. За сезон есен-зима това не е прекомерно, а модерно направление. ! Има едно важно условие - самото женско облекло трябва да е едноцветно, без щампи, които да утежняват изображението.

Колието и декоративната облицовка на пуловера могат да създадат единна композиция в съответствие с модерната тенденция. Чифт черни кожени панталони са идеалното допълнение към този тоалет.

 

Заключение

Такова разнообразие от тенденции ще позволи на всички момичета и жени без изключение да създадат стилен външен вид, като вземат предвид собствените си предпочитания. Стилистите са осигурили разнообразие, както за скромни, изтънчени момичета, така и екстравагантни, смели дами!