Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

ТОП 10 модни тенденции при якетата за сезон зима 2021

05/01/2021

Модните и стилни якета отдавна са се превърнали в неразделна част от дамския бизнес стил. Идеалното дамско яке е баланс между успешен дизайн, модерна кройка, качествен материал и подходящ цвят.

Предложенията за дизайн са ослепителни и пазаруването няма да е лесно. За да направите избор, трябва да разберете кои якета ще бъдат на мода. Списъкът с желания представя различни опции: от анораци и леки спортни якета до кожени и уютни пухени якета. Интересна кройка, оригинални материали и авангарден декор на модели са чудесен шанс да демонстрирате добър вкус и да се стоплите през студените зимни месеци.

Още от първите дни на есента, якетата стават основните ни съюзници срещу студа, дъжда и вятъра.

В модните якета за 2021г. строгостта се комбинира с футуристична кройка, обем - с елегантност и супер технологични материи, естествени и еко кожи.

 

Тенденция номер 1 - кожени якета

кожени якетаКакто винаги, кожените изделия победиха в класацията за тенденции. Класическите ежедневни неща, напомнящи на якета за мотористи и рок звезди, остават много популярни дори през зимата. Но сега те са в по-продълговати вариации  подобни на палтата от овча кожа и пуховете.

Когато купувате такова яке, на първо място обърнете внимание на качеството на материала. Ако е от еко кожа, уверете се, че е стегната, не духа, тъканта не се разпада при издърпване и ще ви служи повече от един сезон. Вътрешната подплата е също толкова важна - тя може да бъде овча кожа, плюш или подплата с пухеста изолация, която ще ви стопли през зимата.

Дизайнерите разнообразиха дамските кожени якета, като направиха ръкави от различен вид материал, това може да бъде много модерна комбинация от еко кожа и изкуствена кожа на ръкавите. Деликатен вариант ще бъде кожено яке в къса версия с удължени ръкави от еко кожа, а новост е кожено яке с ръкави от кожа в сребристо-сив нюанс,което  изглежда много впечатляващо.

 

 

Тенденция номер 2 - дълго яке с голям размер

Почетно място при якета зима 2021 зае дълго яке с голям размер. Не един сезон е преминал под знака на лекото и топло яке. Модният вектор се обърна към комфорта и явно се придържа към избрания курс.

Големите размери са добре познат в популярен овърсайз стил, който остава актуален и през този сезон. Обемното облекло обгръща тялото, образува „защитен слой“ от външния свят и в същото време изглежда изискано.

 

 

Тенденция номер 3 - дамски пухени якета

дамски пухенуи якетаМодните дамски пухени якета 2021 са идеални за съвременните градски жители, които водят активен начин на живот. В него можете лесно да се придвижвате из града -пеша и в градския транспорт, то не се набръчква и не изисква сложни грижи, за разлика от кожуха. Освен това може да се носи  и при дъждовно време.

Пухените якета никога не излизат от мода, а само придобиват нов имидж  всяка година. Зимният сезон 2021 също не направи изключение; в своите колекции дизайнерите представиха разнообразие от модни пухени якета в ежедневни, спортни и бляскави стилове.

Модните пухени якета -зима 2020-2021 са много популярни не само сред младите хора, но и сред по-старото поколение, защото модерните модели са много елегантни, красиви, удобни и практични.

Дължината на такива пухени якета покрива само талията или достига средата на бедрото. За момичетата, водещи активен начин на живот, късият вариант е просто незаменим. Моделът е много търсен сред динамичните дами, които трябва да осигурят свобода на движение и удобство,

 

 

Тенденция номер 4 - вталени якета

Като алтернатива на големи якета, които все още не са излезли от мода, на пиедистал се издига нова тенденция - вталени якета. Освен това подчертаваме талията не с колан, въпреки че тази опция също е подходяща. В такива якета всяка жена ще изглежда грациозно. Между другото, те подчертават добре дължината на краката. 

 

 

Тенденция номер 5 - карирано палто

Не можем без палто през есенно-зимния сезон. Тук има безброй тенденции - палто без копчета, палто с ръкав от три четвърти, палто в мъжки стил, шуба, лека жилетка и тренчкот, разбира се. Най-подходящото, може би, е карираното палто, което е в колекциите на почти всички дизайнери. Но ако карето не ви е по вкуса, палто в  стил голяма рибена кост, също ще свърши работа.

Палтото "каре" е идеално за ежедневието в офиса. Когато носите щампа, имайте предвид, че останалата част от външния вид трябва да бъде в заглушени, плътни цветове с минимум аксесоари. Чанта, колан и обувки  в класически нюанси ще допълнят стилно палтото.

 

  

Тенденция номер 6 - обемни ръкави

През новия сезон всичко с обемни ръкави ще бъде модерно. Очевидно за  дизайнерите обемът ще добави сила на жената, което днес се вписва в тенденцията, наречена "power-dressing". Това е набор от трикове, които правят жената по-строга, властна и непристъпна. Обемните ръкави обаче правят жената не властна, а мистериозна, което е по-близо до женствеността.

Ръкавите - фенери, буфери и камбани ще се впишат в модата. Освен това обемът може да се появи в палто, яке, блуза и пуловер. Трябва обаче да се помни, че обемният стил далеч не е подходящ за всеки тип фигура. Внимавайте с тази тенденция.

 

 

Тенденция номер 7 - вълнени якета с джобове

вълнени якета с джобовеЗимата ще благоприятства якета от топъл вълнен плат. Комфортът на моделите в стил casual се подкрепя от тяхната практичност. Визуално якетата за момичета наподобяват топла мъжка риза. Приликата се засилва от наличието на големи джобове с капак и закопчаване.

Едноцветните  модели в свежи нюанси се комбинират с панталон или дънки, образувайки интересен ежедневен комплект. Моделите в каре, които отдавна вече не са собственост изключително на шотландската култура, изглеждат свежи и привлекателни.

Дънки с бяла тениска ще бъдат добро допълнение към карирано яке.

 

 

Тенденция номер 8 - яке-жилетка

Експериментите с обема на  якетата, доведоха дизайнерите до интересен модел без ръкави. Жилетка яке с подплата от полиестер или тънка подплата е отлично решение за активни момичета. Липсата на ръкави не пречи на движението, а топлата основа не ви позволява да замръзвате в студа.

Стиловете на жилетките се основават на комбинация от тъкани с различни нюанси и текстури. Моделите  се допълват от качулка или висока яка. Стилните момичета умело съчетават жилетка в спортен стил с дънки и панталони, с вечерни рокли и къси поли.

 

 

Тенденция номер 9 - латексови якета

латексови якетаПриеман или не, лъскавият стил е една от най-горещите модни тенденции  за 2021. От палта и рокли до поли и клинове, множество опции за „опъване на кожата“ в различни цветове може да видите  в Balmain, Off-White, Balenciaga и Saint Laurent. Освен това цветовата схема на модерния латекс не се ограничава до класическото черно.

Провокативният латекс се превърна в достоен съперник на кожата. Дизайнерите от Balenciaga, Sally LaPointe и Self Portrait предсказват голямо бъдеще за лъскавия блясък на този материал: той беше представен във всички възможни цветове - от черно до ярко червено, а обхватът му беше много широк - от връхни дрехи до шокиращи  външни визии.

 

 

Тенденция номер 10 - спортен стил

Якета в спортен стил влизат в модерна битка с елегантни палта за сезон зима2021 и се опитват да ги изместят от гардеробите. Най-добрата версия на такъв тип е яке, което прилича на униформата на участниците в олимпийските игри.

Удължените модели с права кройка с традиционен цип са добра алтернатива на обичайното палто. Дизайнерите използва елементи от контрастни цветове, за да засилят спортния характер на якетата. Силуетните линии са перфектно подравнени с вертикалните шевове на детайлите.

За да стане горното облекло на спортния стил по-ежедневно, дизайнерите положиха много усилия и това се случи с помощта на ярки цветове. През новия сезон можете да носите флорални якета и якета с прави линии с поли и рокли.

 

Заключение

Основната тенденция на годината ще бъдат прости линии и комфорт. А асиметричните и трапецовидни форми ще добавят оригиналност и индивидуалност към горното облекло.