Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Модерни дамски шапки за зимата на 2024

21/11/2023

Елегантността е на мода днес. Дизайнерите представиха дамските шапки за зима 2024г. като едни от най-съблазнителните и стилни аксесоари за глава, особено след като водещите модни къщи предлагат няколко много изкусителни идеи наведнъж, сред които със сигурност всяка дама ще открие  и "свой" модел.

 

Мода за зима 2024: федора

Основната тенденция, обявена за тази зима е "новата класика", а именно моделите с много нисък, заоблен връх и полета с различна ширина. Най-стилно изглеждат модните шапки за зимата на 2024г. с широка периферия, които идеално хармонират с всякакви кожени  и елегантни палта. Особено като се има предвид, че са създадени по традиция от вълнен филц и се отличават с изискани цветови нюанси.

Но когато избирате такива модели, трябва да вземете предвид едно съществено обстоятелство - наистина широкополите модели са идеални само за притежатели на висок ръст и миниатюрни, изтънчени черти на лицето - това са законите на стила. Но дребните дами не бива да се отчайват - достатъчно е да изберат модел със средно широки полета и среден размер на височината и ще получат стилен тоалет.

Една от най-актуалните тенденции в днешната мода са моделите в мъжки стил, а именно "федора". Истинските мъжките шапки са доста трудни за вписване в женския гардероб, но стилът "федора" в този случай няма равен на себе си.

Той  присъства на модните подиуми не за първа година, но беше представян предимно като летни варианти. Но за зимата на 2024 година "федорите" твърдо се настаняват в най-елегантния си образ. Стилът им остава непроменен: високи, с характерна форма  и тесни полета, често огънати отзад на главата и спускаща се миниатюрна козирка на челото.

Тази версия на стила е универсална в много отношения и подхожда буквално на всеки тип лице. Също така  е по-демократична от останалите, що се отнася до създаването  на най-успешните и модни ансамбли. "Федора" може да се носи не само със скъпи кожени палта - като широкопола шапка, но и с най-простите и авангардни варианти на връхното зимно облекло.

Важно условие - такава шапка трябва да бъде създадена от много висококачествена естествена материя, като целият ѝ вид демонстрира благородство и респект.

Двулицева дамска шапка

Актуалните цветове са ярки и леко провокативни: вишнево, синьо, меко зелено. Те отлично ще подкрепят не само репутацията на "федора" като модерен модел, но и ще създадат специален, ярък и нетривиален есенно-зимен имидж.

Дамските зимни шапки за сезон 2023-2024 г. са представени в най-оригиналната и обещаваща цветова гама. Важно е да знаете, че именно шапките трябва да бъдат най-внимателно подбрани според собствения ви цветови тип излъчване.

Това е рядък случай, но през този сезон, без да диктуват строги правила, дизайнерите предлагат да изберете модел със специален акцент върху индивидуалността. Буквално всичко е на мода - черни и дори алени модели, напълно подходящи за притежателите на контрастна ярка визия. Пастелни - за тези, които природата е наградила с нежни комбинации на цвета на косата и очите.

 

Модерни дамски шапки за сезон "есен-зима 2023-2024"

За романтичните и екстравагантни личности е подготвена цяла гама от модни шапки за сезон "есен-зима 2023-2024" в най-подходящите нюанси. От цвета на тъмна череша до наситено тюркоазено - можете да изберете всеки нюанс и да сте сигурни, че никога няма да останете незабелязани с такъв модел.

Но модата би била твърде предсказуема, ако не представяше елегантни и леко екзотични варианти буквално всеки сезон. Дизайнерите смятат, че е необходимо да се вземе най-доброто от мъжкия гардероб и предлагат този сезон модели в стил военни шапки.

Доста строги форми, съчетани с ярки цветове - такива модни шапки за есента и зимата са много далеч от консерватизма. Те се превръщат в ярък и безупречно модерен акцент на целия образ. Разбира се, не бива да се носят с дрехи в милитаристичен стил, а да се комбинират с класически, авангардни и небрежни варианти на връхни дрехи.

Такива шапки изглеждат особено добре в комбинация с дълга и разпусната коса или небрежен женствен стайлинг.

Стилно ехо на стила "винтидж" беше триумфалното завръщане на тенденциите през зимата на 2023 г. на модните шапки в стил "клош". Той се появява и бързо става най-популярен преди почти сто години, когато истинските дами без шапки и ръкавици не излизат от къщи.

Изчистен модел с форма на камбана с малки полета, огънат или леко сплескан е един от най-изкушаващите за истинските модните дами  днес. Елегантни и леки материали като вълна, филц или текстил могат да придадат финес на клош шапката.

Първо, тя подхожда на почти всички - нито типът на лицето, нито прическата са от значение. Второ - тя е наистина универсална - придава истински чар на всеки тоалет, както с кожени палта, така и с елегантни пухени якета, с които, много рядко се "разбират" шапките.

Специално внимание трябва да се обърне на модерните цветове на дамските шапки през зимата на 2024 г., избрани от дизайнерите като ключови. Както винаги безупречна класическа гама, фино подбрана, но без да се набляга на точната комбинация с дрехите.

Бежово, меко кафяво, шоколадово, кремаво бяло... Тези нюанси изглеждат чудесно в зимните визии, които за съжаление често, по практични причини, се избират в тъмни цветове. Съчетайте шапката в стил "клош" с облеклото си, като играете с форми и текстури, за да постигнете хармоничен външен вид.

Клош шапките са класика и могат да бъдат подходящ акцент към различни стилове на обличане, от ежедневни до по-формални събития.

Дамска шапка в цвят горчица

 

С какво да носите плетена шапка през зимата

Най-демократичният вариант за  тази зима са плетените шапки. Обикновено те се изработват с плетене на една кука - това ви позволява да придадете на модела желаната, леко твърда форма и обем. Най-модерният вариант на такива модели е "клош", със заоблен край и миниатюрна периферия.

Важно е такива модели да са изработени възможно най-умело, без ни най-малък намек за непрофесионална ръчна изработка: едноцветни, без игра на цветове и шарки, изпълнени в перфектна ръчна техника.

Тези модели изглеждат много органично с обемен декор, цветята или абстрактните допълнения от обикновена или плъстена вълна само им придават чар.

Плетена дамска шапка в цвят бордо

Варианти откровено младежки, но и претендиращи за елегантност, такива модели зглеждат много по-ефектно от всяка шапка. Те могат да се комбинират с различни палта, особено оригинални, а не класическии, с всякакви дрехи в ежедневен стил, но при избора на аксесоари трябва  да се откажате от други плетени или трикотажни артикули - шалове, ръкавици. Подобна комбинация твърде много опростява образа. Те са приложими в случаи на разходка в парка, спортни занимания на открито или игра с децата навън.

В магазините Creative сме готови да посрешнем зимата. Нашите предложения за модерни дамски шапки са съобразени с тенденциите на сезона и се предлагат в различни варианти.

Свързани продукти