Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Как да изберем перфектната туника - решение за всеки ден през лятото

15/04/2021

Туниката е универсално облекло. Талантът на изтъкнати модни дизайнери го направи  неразделна част от гардероба на дамите. Асортиментът от модели на съвременния пазар позволява на всяка жена да избере модна версия, изработена от подходящ материал.

От появата в древни времена външният вид на туниката се е променил много.  Различните варианти, позволяват на жените с всякаква фигура да имат туника в гардероба си и подходящ тоалет за всеки повод. Това е уникална дреха , която се съчетава добре с други елементи на облеклото, а някои от видовете и могат да се носят като рокли.

Туниките имат дълга и богата история. Тези  дрехи се появяват още от времето на античността - това е просто парче плат, което е драпирано върху тялото с помощта на закопчалки. По-късно тъканта започва да се шие, за да направи туниката по-сигурна върху тялото.

Този сезон ще намерите безпрецедентно разнообразие от дамски туники. Очевидно е, че дизайнерите са харесали тази дреха и я трансформират по всякакъв възможен начин, така че днес можете да намерите модели с различни форми, размери и щампи.

Такова разнообразие от туники ви позволява да изберете перфектния модел за различни стилове и външен вид.

 

Съществуващи стилове туника

Стилове туника

Могат да се отбележат няколко стилове на тази дреха:

  1. Прави - както подсказва името, кройката на такава туника има прав силует, който понякога може да се разшири към долната си част. Дължината на такъв модел може да бъде напълно различна и ще зависи само от вашите предпочитания.
  2. Свободни - повечето от тези модели са изработени от леки, „летящи“ тъкани. Те са по-свободни от туниките с права кройка.
  3. Широки - най-популярният вариант за много жени. Широката туника помага да се скрият недостатъците на фигурата. Най-подходящи са за жени с пищни форми.
  4. Риза - външно те приличат на удължени ризи или блузи, може да имат копчета. Добър вариант за всички възрасти и подходящ за почти всеки повод.
  5. Висока талия - подобно на рокли в стил империя, те се прихващат под бюста с колан. Такъв силует ще подхожда на жени с всякаква  фигура, умело подчертавайки предимствата на силуета.
  6. Без ръкави - кройката на такива модели може да бъде различна, едно нещо остава непроменено - липсващите ръкави. Тази опция ще бъде най-подходяща за горещо време.
  7. Прилеп - рокля-туника с ръкави тип „прилеп“. Те са подходящи за момичета с пълна фигура. Носят се с панталон, дънки или като самостоятелен елемент от гардероба.
  8. Дълъг ръкав - подобно на туника без ръкави, тя може да има различна кройка. Подходяща за топло, не много горещо време. Изработени от плътни, но леки материи.

 

Избор на туника според материята

Въпреки своята гъвкавост, туниката е предимно лятна дреха. Свободните кройки не ограничават движението и осигуряват свободен достъп на въздух до кожата. Те са подходящи за работа в офис, разходки в града, романтични срещи или дори почивка на плажа. Много жени носят туники всеки ден като ежедневно облекло, и дори за спорт. Огромният избор от модели позволява на всяка жена да избере кое е точно за нея и да създаде свои собствени уникални образи.

За летни дрехи са подходящи леки материи, наричащи се  „дишащи“. Естествената материя, ще бъде най-доброто решение за носене в горещо време.

Шифонът се счита за класически вариант. Лек, полупрозрачен, безтегловен  той  ще придаде на външния вид на жената лекота. 

Сатенът и коприната изглеждат по-празнично и скъпо. Тази опция е подходяща за специални случаи, например- романтична среща. Направена от скъпи естествени материи,  такава туника ще подхожда на много комплекти и ще бъде подходяща в повечето празнични случаи, позволявайки ви да изглеждате изтънчено и модерно.

Естествените тъкани се отличават със своята практичност, комфорт и издръжливост. Те са идеални за ежедневно носене. Туника, изработена от лен или памучен плат, с подходяща кройка, може да се носи на работа, на разходка  из града или  у дома. Такава тъкан не се влошава от ежедневното износване и честото пране,  позволява на тялото да „диша“ и не ограничава движението.

Плетените летни туники могат да бъдат отбелязани отделно - те са много по-топли от тези от плат и са идеални за хладни вечери. Освен това тези, които са с красив ажурен мотив, изглеждат необичайно и ефирно. Облечена по този начин жена ще изглежда нежно и несъмнено ще може да се откроява от тълпата.

 

Как да намерим идеалната дължина?

Туниките се различават не само по материя и стил, но и по дължина. Дължината може да бъде различна: от къса, по-скоро като блуза, до дълга, която дори може да се нарече рокля. Това отваря широки възможности за избор на туника, която отговаря на образа и начина на живот на всяка жена.

По-късата версия е подходяща за плаж, разходки в града и почти всякакъв вид ваканция. Не забравяйте обаче, че горната и долната част трябва да поддържат стилистично единство, затова трябва внимателно да обмислите избора на дрехи, които ще носите с туниката.

По-дългата версия е по-често срещана и популярна. Дължината на такъв продукт достига средата на бедрото или коляното,  има свободна кройка. Това ги прави идеални за жени, които искат да скрият недостатъците на фигурата си, но въпреки това да  изглеждат красиви и женствени.

Туники под коляното. Със своята кройка те могат да наподобяват рокли, а поради дължината няма нужда да избирате панталони или поли за тях.

Туниките до глезените обикновено са свободно прилепнали и повечето от тях имат кройка, подходяща за плажа, въпреки че сред тях можете да намерите продукти за разходка из града. В комбинация с обувки на висок ток те изглеждат елегантни и ефектни.

 

С какво да комбинирате туниките: съвместими - несъвместими

С какво да комбинирате туниките

Богатият  избор от стилове позволява на жените с различни форми да ги носят и да изглеждат стилни и елегантни. Но за да изглеждате добре, не е достатъчно да изберете продукт, който отговаря на вашата фигура, не трябва да забравяте с какво можете да го комбинирате и с какво не. Дори най-прекрасната туника ще изглежда нелепо, ако се носи неправилно.

Удължените модели изглеждат най-добре с клинове, тесни панталони или дънки. Изключение може да бъде само удължена туника, ушита в свободна кройка. Те могат да се комбинират и с поли, но трябва да са стегнати, обикновено пола-молив.

Най-подходящите обувки ще бъдат обувките на висок ток, които в комбинация с туника визуално ще увеличат дължината на краката и ще направят фигурата по-стройна.

Освен това не забравяйте за цветовата комбинация. Бяла туника и бяла долна част, като класическа опция, ще изглеждат доста добре, но само ако не забравите да добавите цветни акценти към изображението. Комбинация от светло и тъмно също се счита за класически вариант: ако полата или панталона са тъмни, тогава туниката трябва да е светла, същото правило работи и в обратна посока.

Туниката може безопасно да се носи за работа в офиса, най-важното е да не е пълна с декоративни елементи и да не е твърде цветна или ярка. Най-доброто решение ще бъде едноцветен или едноцветен модел в комбинация с официални, бизнес панталони или пола. Правилно съчетаните елементи на гардероба ще ви създадат имидж на бизнес дама и в същото време ще ви предадат женственост и нежност.

През деня можете да облечете удължена туника и да я носите като рокля, без допълнителни елементи. С такова облекло добре ще изглеждат обувки на токчета,  аксесоари като тънък колан или летен шал от леки материи. Можете също така да носите туника с дължина до бедрото заедно с къси панталони, дънки или ярки панталони, сандали без токчета ще помогнат за допълването на визията.

За вечерна разходка или романтична среща е подходяща дълга туника от лек плат. Тя ще изглежда ефирна и женствена. Също така вечер можете да носите лека, полупрозрачна туника, например от шифон, в комбинация с панталон или дънки от светли нюанси. Добре е да допълвате изображението с аксесоари, като колан или брошка, които ще бъдат прикрепени директно към туниката. Освен това бижутата също няма да са излишни: мъниста, висулки, гривни - най-важното е, всичко  да е съчетано помежду си, това прави външния ви вид уникален и незабравим.

На плажа основната цел на туниката  е да предпазва кожата от слънчевите лъчи, така че най-добре е да изберете плажно облекло от най-леката и естествена материя, която позволява на кожата да „диша“, самият продукт трябва да бъде широк и да не ограничава движението.

На плажа е допустимо да носите полупрозрачна туника директно върху банските, но има едно правило - цветът и стилът на продуктите трябва да се комбинират и хармонизират помежду си.

 

Избор на туника според фигурата

Съвременните онлайн магазини предлагат голям избор от туники. Без да излизате от дома, можете да закупите продукта, който харесвате, в подходящ размер. Разбира се, трябва да изберете дрехи, така че те  да  с крият всичко, което трябва да бъде скрито, и да подчертаете тези части от фигурата си , с които можете да се похвалите.

За стройна жена не е трудно да избере подходящите дрехи за себе си, докато жените с по-пищни форми често откриват, че дрехата, която им харесва, изглежда по-добре на закачалката. Ето защо тук е необходимо  да следвате няколко съвета за това на  какви продукти си струва да обърнете внимание ако сте с  наднормено тегло.

Дамите  с по-пълна  фигура, трябва да обърнат внимание на разкроените модели. За фигура тип„ябълка“ са подходящи свободни модели без акцент на талията или туники с талия директно под гърдите.

Пълните ръце или широките рамене могат да се регулират визуално с подходящи ръкави. В този случай трябва незабавно да изключите ръкавите тип „фенери“, те визуално ще увеличат ширината на раменете, а пълните ръце ще изглеждат още по-големи. Ръкавите със свободна кройка или ¾ дължина са подходящи за такива жени, те ще направят ръцете визуално по-дълги, поради което ще изглеждат по-слаби.

Трапецовидният силует ви позволява да подчертаете гърдите и да скриете излишния обем. Такъв модел ще скрие широките рамене, като ги прави визуално по-тесни. Всичко това заедно ще добави изисканост на изображението.

Асиметричният модел привлича вниманието със своите асиметрични елементи и по този начин отвлича вниманието от недостатъците на фигурата. Такъв модел може да бъде съвсем прост или допълнен с отделни елементи. Например, в допълнение към общата асиметрия, тя може да бъде удължена от едната страна, например отзад или отпред.

 

Заключение

Като правило хората купуват дрехи от пазари или модни бутици. Онлайн пазаруването е едно от най-популярните решения. Това се дължи на широкия избор и високото качество на предлаганите стоки. След като сте решили да си купите туника, трябва да обърнете внимание на характеристиките на собствената си фигура. Това ще ви позволи да изберете перфектния продукт, който ще украси гардероба ви и ще предизвика възхитени погледи. Разгледайте всички модели в сайта на Creative-BG, в раздел Туники!