Безплатна доставка за поръчки над 74.99 лв.

Дамската жилетка - моден хит в 4 сезона

25/01/2021

Дамската жилетка се превърна в една от основните модни тенденции на 2021 година. Дизайнерите са свършили чудесна работа, предлагайки ефектни модели за всеки сезон. Следователно трябва да мислите не кога да носите дамска жилетка, а каква да изберете за определено време от годината. В продажба има дори зимни модели, които помагат за създаването на романтични и ежедневни комплекти.

 

Дамската жилетка е нещо незаменимо

Историята на появата на жилетката в женския гардероб започва в средата на 20-ти век. Преди това в продължение на 2 века и половина само мъжете са ги носели. Първите жилетки били с дълги подгъви и ръкави. Само сто години по-късно британците създават модели, доближаващи се до съвременните.

Веднага след като жилетките станаха част от гардероба на жените, те започнаха да придобиват оригинални форми. Благодарение на това сега всяко момиче може да намери това, което й подхожда най-много.

 

дамска жилетка

 

Как да изберем подходящата дамска жилетка?

За да стигнете до правилния избор трябва да знаете колко основни вида дамски жилетки съществуват: по-точно от какви материали са направени:

- Текстил. Модните дизайнери използват леки и плътни материи от нежна коприна до практичен, но малко груб деним.

- Плетени. Предимно вълна. Подходящи за студения сезон. Затопля добре и осигурява свобода на движение.

- Кожа. Ярки, привличащи вниманието дизайни в широка гама от цветове от класическо черно до червено, синьо и зелено.

- Козина от животни. Такива жилетки се носят предимно през зимата, в началото на пролетта и късната есен. Много модели са достатъчно топли, така че се използват вместо връхни дрехи, когато навън не е твърде студено. Въпреки факта, че този вид жилетки остават обект на ожесточени спорове, те не бързат да напускат женския гардероб.

- Комбинирани тъкани. Най-популярната комбинация е козина и кожа. Има капитонирани модели в спортен стил с различни пълнежи (от подплатен полиестер до висококачествен пух).

 

Стилове при жилетките и тенденции

- Плътно прилепнали. Подходящи за офиса и за романтична среща, поради разнообразието от материали.

- Свободни. Един добър начин да придадете на вашия външен вид извънгабаритни външни елементи, без да прекалявате с телосложението си.

- Стандартна дължина - малко под талията.

- Болеро и други къси модели. Те все повече се използват за романтични образи с нотка на загадъчност. Късите жилетки от кожа и деним се съчетават добре с рокли, блузи и пухкави поли.

- Удължена. Още един реверанс към дамите. Има обемни, масивни и плътно прилепнали модели.

- Якета без ръкави. Това практически е яке с ревери, яка и джобове. Популярността на този стил бързо нараства.

 

Какво да носите с жилетка, за да изглеждате добре

Какво да носите с дамска жилетка зависи от нейната кройка и материал:

- Като връхна дреха - с тениски, ризи, блузи, туники.

- Под връхна дреха - с поли, къси панталони, панталони в делови и неформален стил, дънки, клинове.

- Плътни по фигурата - по-добре е да не носите обемни многослойни модели.

Дългите жилетки изглеждат добре с къси поли, къси панталони, съкратени дънки, панталони, съчетават се  красиво  с клинове.

Късата плетена жилетка е подходяща да се комбинира с рокли. Ще получите строг, лаконичен комплект, който ще изглежда подходящо дори в офис със строг дрес код .

Жилетка с дантела върху лятна, ефирна рокля ще ви помогне да изглеждате по-женствена и грациозна.

Според дизайнерите комбинацията от контрастни неща е сигурен начин за създаване на успешен външен вид. Страхотен комплект за всеки ден - груба плетена жилетка и свободна тениска. 

Тъй като жилетката е универсална, тя може да се съчетава с различни ризи.

* Големите, широки с джобове придават небрежен външен вид.

* Деним. Те изглеждат свежи, оригинални и подходящи. 

Ако имате шифонена риза, допълнете я с дълга обикновена жилетка и скъсани дънки. Резултатът е екстравагантен, спокоен и много модерен външен вид.

През 2021г. е актуална комбинацията от жилетка и елегантна пола. За да го адаптирате към вашия офис стил, можете да добавите яке и пола-молив.

- С дънки. Това е референтна комбинация, която трябва да присъства в гардероба на всяка жена. През лятото можете да носите розови, бели или светлосини асиметрични жилетки с къс ръкав. Изглеждат много добре със светлосини дънки. Този комплект ще ви помогне да подчертаете талията и бедрата. За ранна есен или пролет трябва да се предпочита по-практична комбинация: жилетка и дънки в еднакви цветове.

 

Какво да носите с жилетка, за да изглеждате добре

 

Тенденции в 4 сезона

За да бъдете актуални през предстоящата година е необходимо да знаете какви дамски жилетки са на мода.

 

Пролет - лято

Денимът е кралят на модните ревюта. От него се шият скъсени, свободни или прилепнали модели. Декорът може да бъде заменен с щампирани изображения, но не трябва да има твърде много от тях.

Жилетки в бизнес стил. По-добре е да изберете тези с обикновен разрез и минимум декор.

Още две тенденции  за сезон пролет - лято са кожата и дантелата. Първият материал се препоръчва да бъде част от брутални образи, а вторият - да бъде оставен за романтични натури.

 

Есен

Моделите от кожа и козина (както и техните комбинации) са ненадминати. Дизайнерите гравитират към изтънчени и елегантни изделия, така че всяка жена да изглежда грациозно, дори когато навън е студено.

Плетените модели с крепежни елементи и анораците са много популярни. Текстилните жилетки са или имитация на ръчно изработена текстура, или лаконична офис класика (строга мъжка кройка, вталена).

 

Зима

Ако температурата е малко под или над нулата, имате топло яке или пуловер, можете да носите пухеста  или ватирана жилетка. Такива продукти са представени предимно в спортен стил, но има и вталени разновидности. Моделите с козина ще направят външния ви вид по-луксозен и ще осигурят защита от студа.

 

Тенденции в дамските жилетки

 

Защо трябва да си купите жилетка?

Има дълги, стандартни, изрязани модели с и без ръкави с различна дължина. Плетените жилетки могат да бъдат фини, груби, плътни или по-скоро като дантела. Цветовата палитра варира от пастелни класики до ярки, завладяващи тонове. Дори едноцветните модели изглеждат страхотно, но ако искате нещо повече, има опции с шарки, щампи, свързани от многоцветни нишки.

Увитите жилетки са една от основните тенденции през последните години. Носи се без закопчаване, съчетано с поли и рокли с различна дължина. Изрязаните модели често се връзват с колан, за да подчертаят талията.

Помислете за основните предимства и недостатъци на жилетките пред останалите връхни дрехи за подобна цел. Те са:

- По-гъвкави от пуловери и якета

- Предоставят богат асортимент от стилове и модели.

- Подходящи за офис, ежедневна употреба, запознанства, специални поводи.

- Изискващи грижи. Повечето модели са изработени от вълна, затова трябва да се внимава за поддържането им във форма. Трябва внимателно да се грижите за тях. Уверете се, че знаете как да го направите. Например дамска жилетка, която има декор или е изработена от чувствителни материали (като кожа, козина, вълна, кашмир), няма да издържи машинно пране. Помислете дали можете да ги почиствате поне веднъж годишно.

 

Всяка жена трябва да има поне една жилетка. Тя ще стане част от стотици запомнящи се изображения. При нас в Creative-BG може да намерите вашата желана жилетка и да я поръчате онлайн или закупите в нашите магазини в София, Пловдив и Благоевград.